lørdag 9. oktober 2010

Frisørshampo vs butikkshampo

Nå har vi et kjempegodt tilbud i salongen på Essensity hårpleie og hårstyling!
Essensity er en økologisk hårpleie og stylingserie fra Schwarzkopf.
 Den inneholder ikke silikoner, parabener, parafin, mineraloljer og  kunstig farge!
Og er derfor bedre både for miljøet og for deg:)!Jeg vet det er mange som syns det er dyrt å kjøpe frisørsjampo, men det dere må huske på er at den er mye mer konsentrert, og derfor veldig drøy i bruk!
Mens butkksjampoer er tilsett mye vann, slik at du må bruke mye hver gang du vasker håret, holder det med en liten "drue" med frisørsjampoene. Så om du bruker produktene riktig, har du de utrolig mye lenger!
  Butikksjampoer er ofte tilsett billige silikoner og pleiestoff, som ofte setter seg utpå håret som en" film".
 Det har faktisk hendt flere ganger i salongen, at fargen ikke klarer å trekke igjennom håret, pga  billige silikoner i produkter fra butikken..!Det samme gjelder styling produkter fra butikk....Jeg har måttet vasket håret til flere gutter, med salo, i håp om å få ut voksen! Men ofte klarer vi ikke å få det ut av håret, samme hvor mye vi vasker det!! For ikke å glemme de billige hårsprayene som legger seg som et tykt, hvitt lag, utpå håret...!Fysj!
Folk flest farger håret sitt idag, og om dere bruker penger på å få en flott farge, så bruk litt på å holde fargen fin også:)Les gjennom argumentene mine, så ser du noen av forskjellene på frisør og butikk produkter:
      -  Butikksjampo er ”gammel” teknologi når det gjelder virkestoffer , i forhold til frisørproduktene.
-       -   Pleienivået er mer konsentrert rundt oppbygging i en frisørsjampo, butikksjampo gir en mer kosmetisk effekt, men liten oppbygging av håret..
-          Eksempel på dette er at enkelte butikksjampoer gir utrolig mykt hår etter kun 1 vask, men dette er kun ”utvendig” og  et skadet/bleket hår vil ikke repareres tilbake til sitt opprinnelige sunne utgangspunkt.

   Parfyme i butikksjampo er ofte kjemisk fremstilt ( sterkt/ alkoholholdig) mens frisørsjampo av beste merke bruker mer av naturlige parfymer som er dyrere i produksjonen
-         Butikksjampo reklamerer ofte  med eksempel på dokumentasjon av kvalitet:  ”gir opp til 80 % mer glans enn ved bruk av en ikke-glans sjampo”  ( selvfølgeligheter med andre ord)                         
  Mens frisørproduktene dokumenterer f.eks ” tar vare på 90 % av glansen på nyfarget hår inntil 30 vask”   altså en labratorie  test som er dokumentert !
-          Det er større innhold av parabener ( som er  konserveringsmiddel),  silikoner ( som gir glans), og sulfater ( som lager skum/såpeeffekt ) i butikksjampo
-          Mens frisørprodukter bruker naturstoffer til konservering, bivoks etc til glans og naturlige fettsyrer til å lage skum. Som er mye sunnere for både deg og håret ditt:) Sist men ikke minst, og kanskje det viktigste salgsargumentet:
  Vil du ha det siste og beste innen hårpleie for akkurat ditt hår, så er det kun frisøren som kan gi deg de beste rådene, - ikke dama på rimi:)

Stikk innom, så hjelper vi deg å finne de rette produktene for nettopp håret ditt!:)

2 kommentarer:

  1. Gode poeng!! Jeg bruker nesten kun frisørshampoer, men det hender at jeg må ty til en billig butikkshampo innimellom. Merker STOR forskjell på håret, så det går ikke mange vaskene før jeg må kjøpe meg en skikkelig shampo igjen. Kjekt å få vite alle de andre gode grunnene(utenom at håret faktisk blir mye finere)for å bruke frisørshampo :-)

    Ha ei fin helg!!

    Klem fra Line

    SvarSlett
  2. Hvordan kan du si at denne nye serien er økologisk? Ikke for å være nesevis, men det er bare så mange som bruker disse begrepene feil. =)

    SvarSlett